Advies van Knauf

ADVIES VAN KNAUF

De helderheidsindex

De helderheidsindex is een technische parameter die de helderheid en het weerkaatsingsvermogen van een kleur beschrijft. Deze helderheidsindex wordt aangeduid met de letter H en varieert tussen 0 en 100. Hoe lager de waarde, hoe donkerder de kleur; hoe hoger de waarde, hoe lichter. Zo komt de waarde 0 overeen  met zuiver zwart, en 100 met zuiver wit.

Meer info

Knauf Fassadol TSR

KNAUF FASSADOL TSR is een gevelverf voor buitenpleisters, waaronder het gevelisolatiesysteem Knauf B1. Deze verf biedt een bredere kleurenwaaier aan dankzij de TSR “Total Solar Reflection”  technologie.

Meer Info

Welk sierpleister voor mijn gevelisolatiesysteem ?

Knauf biedt verschillende sierpleisters aan, met elk zijn eigen voordelen en kenmerken. Er bestaan synthetische pleisters en minerale pleisters. Dit artikel heeft tot doel om u het verschil tussen deze twee pleistertypes beter uit te leggen. Organisch of mineraal, welk Knauf sierpleister kiezen op de Knauf gevelisolatiesystemen ?

Meer info

Gevelpleisters op metselwerk: welke opbouw voor de plintzone?

Bij de toepassing van een pleister op metselwerk (bestaand of nieuw) krijgen we regelmatig de vraag over de mogelijkheden in plintbereik, en welke de aandachtspunten zijn voor de correcte realisatie van de plintafwerking.

Meer info

Hoe bevestig ik elementen op een gevel?

Op een gevel is de bevestiging van verschillende elementen onvermijdelijk, of het nu gaat om een brievenbus, spots, standleidingen of nog zwaardere objecten zoals luiken. Knauf biedt dus een waaier van oplossingen aan.

Meer info

Plaatselijke herstellingen in ETICS – is het mogelijk ?

Externe elementen kunnen soms de oorzaak zijn van plaatselijke mechanische schade op gevelisolatiesystemen (bv. na de impact van zware voorwerpen op de gevel). Wanneer dit type schade ontstaat is het van belang om snel te reageren teneinde het risico op infiltratie in het systeem te vermijden, wat voor bijkomende schade zou kunnen zorgen. Lokale herstellingen in een gevelisolatiesysteem zijn wel degelijk mogelijk. Eerst en vooral dient men het type schade te bepalen, en welke delen van het systeem aangetast zijn.

Meer info

Pluggen kiezen in functie van hun gebruik

In het kader van buitengevelisolatiesystemen (ETICS) heeft Knauf verschillende pluggen voor de isolatiepanelen. De aard van de ondergrond, het type isolatiepaneel of de verwerkingswijze zullen de keuze van de geschikte plug bepalen.

Meer info

ETICS-systemen : de componenten

Hoewel de gebruikte producten kunnen veranderen, blijft de structuur van een ETICS-systeem steeds identiek. Voor de realisatie van een gevel met thermische isolatie en afwerking in crepi zijn er talrijke productcombinaties.

Meer info

Wanneer pluggen voorzien?

Bij de toepassing van een buitengevelisolatiesysteem (ETICS) is het niet noodzakelijk om steeds pluggen te gebruiken voor de bijkomende bevestiging van de isolatiepanelen. In vele gevallen voldoet de verlijming met de kleefmortel om de hechting van de panelen te verzekeren.

Meer info

Wall-Connect

Wall Connect voor de afdichting van een muurafdeksteen met een Etics-Systeem

Meer info

SupraCem Pro, een veelzijdig pleister voor gevelisolatie

De mortel voor gevelisolatie SupraCem PRO, het ideale pleister voor alle uitvoeringsstappen van een gevelisolatiesysteem

Meer info

Cementeren met het gamma MiXem

Een cementering is een techniek bestemd om wanden te egaliseren en een mooi uitzicht te geven. Ontdek onze oplossingen voor binnen- en buitenbezetting, alsook onze verschillende pleistersoorten en afwerkingen

Meer info

Een gevel herschilderen voor een glansrijk resultaat !

De gevel schilderen is een vrij eenvoudige behandeling, maar vooral zeer doeltreffend. Ontdek de geschikte verfproducten en de verschillende stappen om uw huis opnieuw glans te geven.

Meer info

Buitenmuren isoleren

Men weet dat de wanden van een woning ca. 20 à 25 % van het totale warmteverlies veroorzaken. Bijgevolg is de isolatie van de buitenwanden een onvermijdbare stap indien men een niet of slecht geïsoleerde woning wenst te renoveren, of als men de energetische prestaties wenst te verbeteren.

Meer info
Knauf maakt gebruik van cookies om u de meest relevante informatie te bieden in functie van uw noden
Meer info Ik aanvaard