Bespaar geld en energie: isoleer je gevel!

Waarom je gevel isoleren?

Slecht of niet geïsoleerde buitenmuren bedragen tot 20 à 25 % van het totale warmteverlies van een woning. De gevels zijn de tweede bron van warmteverlies, net na het dak. Als je je muren thermisch isoleert, kun je dus energieverlies tegengaan en je verwarmingsverbruik verminderen. Dus, niet alleen bespaar je geld, maar de toepassing van een buitengevelisolatie (ETICS) zal ook een positieve invloed hebben op het milieu.

Isolatie huis gevel

Isoleren én renoveren

Bij renovatiewerken zal het aanbrengen van een buitengevelisolatie (ETICS) ook voor een fraaie liftbeurt van je gevel zorgen. ETICS renoveert niet alleen, maar geeft een heel andere uitstraling aan je woning. Bijgevolg isoleer je niet alleen met ETICS en bepleistering, maar fleur je je gevels op en waardeer je je huis. Crepiafwerking is tegenwoordig ook erg trendy in de moderne architectuur.

Optimaal comfort

De buitenmuren isoleren verbetert de thermische inertie van de wanden, daar de muur hierdoor niet te snel warm of koud wordt. Met andere woorden: isoleren reguleert de binnentemperatuur, behoudt de warmte binnen tijdens de winter, en beperkt oververhitting tijdens de warmere zomerperiodes. Koude muren behoren tot het verleden, en zo ben je ook ineens dat « koude gevoel » in je woning kwijt. Je woning isoleren verbetert je “thermisch comfort” binnenshuis. Indien je de energieprestatie van je woning wilt verbeteren, kun je ETICS van Knauf overwegen!

Vind de oplossing aangepast aan je behoeften op Mijngevelbezetter.be, zoek een specialist in je regio en vraag snel een offerte aan!

 

Een oplossing vinden voor mijn gevel

Wilt u meer weten over gevels?

Raadpleeg al onze artikels in de rubriek "Advies".

Meer lezen