Pluggen kiezen in functie van hun gebruik

Pluggen kiezen in functie van hun gebruik

In het kader van buitengevelisolatiesystemen (ETICS) heeft Knauf verschillende pluggen voor de isolatiepanelen. De aard van de ondergrond, het type isolatiepaneel of de verwerkingswijze zullen de keuze van de geschikte plug bepalen.

 

De plug H1 eco is een universele slagplug voor de bevestiging van isolatiepanelen in alle courante ondergronden. Dit type plug is bekend voor een eenvoudige en snelle plaatsing. In tegenstelling tot een klassieke plug zal het indrukken van de plugkop zowel voor de expansie van de plug zorgen als voor een optimale bevestiging in een minimale tijdspanne.

*Voor isolatie van 60 à 260 mm

H1 Eco
STR H

De plug STR H is een universele schroefplug voor de bevestiging van isolatiepanelen in alle structurele ondergronden op houtbasis (houtskelet, OSB platen, …). Voor deze plug is voorboren niet noodzakelijk. Met de STR-tool kan men gemakkelijk voor een verzonken bevestiging zorgen.

*Voor isolatie van 40 à 260 mm

De plug STR U 2G is een universele schroefplug voor de bevestiging van isolatiepanelen in alle courante ondergronden. Een bijkomende troef is de mogelijkheid om zowel een gelijkliggende als een verzonken bevestiging te voorzien, dankzij de STR-tool. Dit type plug is compatibel met ondergronden met een lage mechanische weerstand, zoals cellenbeton.

*Voor isolatie van 80 à 420 mm

STR U 2G
Ecotwist

De plug Ecotwist is geschikt voor de verzonken bevestiging van isolatiepanelen (alleen in EPS). De spiraalvormige kop laat toe om het paneel binnen te dringen. Op deze manier kan de plug zich gemakkelijk aanpassen aan isolatiediktes van 100 tot 400 mm. Één enkele pluglengte is dus voldoende voor alle isolatiediktes.

De montagetool STR H en STR U 2G wordt gebruikt voor een verzonken bevestiging. Het isolatiepaneel wordt zodanig ingesneden dat de plug gemakkelijk geplaatst kan worden, en vervolgens bedekt wordt met een isolatieschijf ; hierdoor wordt de thermische geleidbaarheid van de bevestiging tot een minimum herleid.

Outil Montage STR U 2G
Rondelle de recouvrement STR U 2G
Rondelle de recouvrement STR U 2G

Wilt u meer weten over gevels?

Raadpleeg al onze artikels in de rubriek "Advies".

Meer lezen