Sokkel SM PRO: het sokkelpleister voor gevelisolatie

Sokkel SM PRO: het sokkelpleister voor gevelisolatie

De Sokkel SM PRO is bestemd voor een universeel gebruik als kleef-, wapenings- en eindlaagmortel voor de plintsystemen van gevelisolatie. De specifieke versterking met vezels en de bestendigheid tegen vocht van het pleister bieden en optimale weestand tegen bevochtiging, vorst, sneeuw en mechanische sollicitaties.

Vele voordelen

  • Bestendig: zijn unieke samenstelling en zijn vezelversterking maken het pleister bijzonder bestendig tegen mechanische schokken en tegen risico op barstvorming.
  • Technologisch innoverend: vanaf een totale dikte van 7 mm vormt een pleister een waterdichte barrière tegen opstijgend vocht en eventuele uitbloeiingen die hiermee gepaard gaan.
  • Veelzijdig: kan gebruikt worden als kleef- en wapeningsmortel, maar ook als eindlaag.
  • Flexibel: het is niet noodzakelijk om op voorhand de precieze hoogte van de sokkelzone te kennen die beschermd moet worden tegen vocht. Het pleister kan handmatig of met behulp van een spuitmachine aangebracht worden (bv. met de PFT G4).

SOCKEL SM PRO.png

 

De mortel Sokkel SM PRO, aangebracht als wapenings- en eindlaagmortel in een dikte van min. 7 mm, maakt de toepassing van een extra bescherming tegen vocht overbodig. Hierdoor wint men ook veel tijd, zowel door de vermindering van het aantal benodigde producten als door de vereenvoudiging van organisatie op de werf.

De Sokkel SM PRO vergemakkelijkt de uitvoering van het sokkelsysteem en biedt een grotere duurzaamheid. Vroeger dienden de sokkelpleisters voorzien te worden met een extra waterdichte bescherming. Het afgewerkte grondniveau is echter zeer complex om op voorhand bepaald te worden ; de exacte positie van de te beschermen pleisterzones is dus eveneens moeilijk met zekerheid te bepalen. Hierdoor bestaat er een groter risico op esthetische en/of technische gebreken ter hoogte van de sokkelzone : indien het uiteindelijke grondniveau lager ligt, zal het dichtingsproduct zichtbaar blijven ; indien de aanaarding echter boven de afdichting komt te liggen, zal het pleister aan vochtproblemen lijden. Dankzij zijn geïntegreerde vochtbescherming en zijn verhoogde bestendigheid zal Sokkel SM PRO de volledige sokkelzone van uw gevels beschermen. Vind alle geschikte sokkeloplossingen voor gevelisolatiesystemen terug via onze Solution Finder.

sockel sm pro

 

Solution Finder

Wilt u meer weten over gevels?

Raadpleeg al onze artikels in de rubriek "Advies".

Meer lezen