Solution Finder : configureer uw gevel in een paar klikken

De Solution Finder, een krachtige tool voor het samenstellen van het geschikte isolerende gevelsysteem en gevelbepleistering

Knauf biedt u een eenvoudige configuratietool om de optimale oplossing te vinden voor het isoleren en bepleisteren van uw gevel. Afhankelijk van uw criteria, kiest u de ideale afwerking! Vind dan gemakkelijk een vakman om uw werkzaamheden uit te voeren en vraag in een paar klikken een offerte aan.

 

De website Mijngevelbezetter.be van Knauf heeft een Solution Finder die ontworpen is om de verschillende partijen die bij een project betrokken zijn te helpen bij het bepalen van de ideale oplossing voor het externe isolatiesysteem (ETICS) of de gevelbepleistering. Deze Solution Finder kan in feite worden gebruikt door alle betrokkenen bij de verschillende fasen van het project. Vele andere tools zijn eraan verbonden om de diensten tijdens de uitvoering van gevelwerken te vervolledigen.

Find a pro by Knauf

Hoe werkt de Mijngevelbezetter.be Solution Finder?

De Solution Finder is een grote database met alle door Knauf goedgekeurde productcombinaties. Zoals gedetailleerd in ons artikel over de componenten van een ETICS-systeem, moeten de verschillende producten combineerbaar zijn met elkaar. Het is dan ook van essentieel belang dat de door de fabrikant geteste en gegarandeerde combinaties in acht worden genomen om de duurzaamheid en de prestaties van het systeem te garanderen.

Daarom moet de tool rekening houden met een groot aantal elementen die moeten worden ingevoerd, zoals :

  • Het type drager (houtskelet, nieuw metselwerk van betonblokken, terracotta, cellenbeton... of bestaand metselwerk bij een renovatie).
  • Het gedeelte van het gebouw dat moet worden geïsoleerd en bepleisterd (plint of gevel).
  • Het soort isolatiemateriaal dat wordt gebruikt (rotswol, polystyreen of houtvezel).
  • Het uitzicht en de aard van de gewenste afwerking (mineraal of organisch).
Solution Finder by Knauf

Zodra u uw keuzes hebt gemaakt, krijgt u de oplossing van een systeem dat perfect is aangepast aan de situatie op uw werf. Cementgebonden pleisters die rechtstreeks op het gebouw worden aangebracht, zonder isolatie, zijn ook in de tool opgenomen!

Welke kleur en afwerking moet ik kiezen voor mijn gevel?

Met behulp van onze tool Kleuren en afwerkingen kunt u de textuur en de kleur bepalen van het sierpleister dat u wilt aanbrengen door de afwerking onmiddellijk te visualiseren. Uit de brede waaier van kleuren in de Knauf Standard/Classic en Vogue gamma's, vindt u zeker de kleur die het best bij u past.

Vraag om een staal!

Professionele gevelbouwers kunnen rechtstreeks online gratis stalen bestellen via onze tool voor staalaanvragen. Voor particulieren zal het mogelijk zijn om in een later stadium van het project stalen aan te vragen bij hun gevelafwerker. Particulieren zullen eerst contact moeten opnemen met een professional om hiervan te kunnen profiteren.

Vraag om een staal
Solution finder by Knauf

Heeft u een vakman nodig om uw werk uit te voeren?

Eens deze stappen zijn doorlopen, wilt u waarschijnlijk weten wat de kosten zijn voor de uitvoering van uw werkzaamheden? Daar hebben we ook aan gedacht. Gebruik de zoekfunctie om gevelbezetters bij u in de buurt te vinden en selecteer diegenen die u interesseren. Deze gevelbouwers zullen dan contact met u opnemen om u hun beste aanbod te doen. Zo bent u er zeker van dat het werk wordt uitgevoerd door een vakman bij u in de buurt, en dat u de materialen en eisen voor het werk hebt bepaald, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het eindresultaat!

Voor wie is de Solution Finder bedoeld en waarvoor wordt hij gebruikt?

Het instrument is bedoeld voor iedereen die bij de bouw betrokken is.

  • De particulier vindt er alles wat hij nodig heeft: van het eerste denkproces tot de keuze van het uiterlijk en de kleur van de afwerking, van het vinden van een gevelbouwer tot het aanvragen van een offerte.
  • Architecten zullen ook de verschillende kenmerken van buitenisolatiesystemen (ETICS) kunnen raadplegen en de verschillende kleurenkaarten en aspecten van decoratieve bekledingen kunnen doornemen om hun bestek op te stellen.
  • Gevelbezetters zullen zich kunnen vergewissen van de compatibiliteit van de op hun werven toe te passen producten. Het kan gemakkelijker zijn om te zoeken via de Solution Finder dan om alle technische fiches van de gevelproducten te raadplegen om de juiste deklaag te vinden. Het zal ook mogelijk zijn de lijst van alle producten af te drukken om het bestellen bij de bouwhandelaar te vergemakkelijken.

De tool is voor hen een unieke gelegenheid om zich bekend te maken bij particulieren in hun regio. Ze hebben de mogelijkheid om foto's van hun mooiste creaties te publiceren en zo hun knowhow in de verf te zetten.

Professionals zullen ook de verschillende ATG (technische goedkeuring) vinden die de geldigheid van de systemen certificeren en die kunnen helpen de kwaliteit van een systeem te verdedigen.

Bezoek onze Solution Finder om te profiteren van de vele diensten die Knauf aanbiedt.

Configureer uw gevel