Het ETICS-gamma van Knauf breidt uit en wordt Komfort-Wall

Om zo goed mogelijk aan de marktvraag te beantwoorden blijft Knauf innoveren en brengt het nieuwe, bijkomende systemen in het gamma van gevelisolatiesystemen (ETICS). Tegelijkertijd wordt het assortiment compleet opgefrist, met nieuwe benamingen voor meer duidelijkheid. Vroeger waren de namen van de systemen (A1, B1) gebaseerd op de oude normen voor de brandwerendheid van materialen. Voortaan wordt het gamma gevelisolatiesystemen ingedeeld volgens de hoofdfunctie, m.a.w. thermische isolatie, brandwerendheid, aanbrengen van donkere kleuren, afwerking enz. Er is altijd wel een Komfort-Wall-systeem dat aan uw verwachtingen voldoet.

KOMFORT-WALL-GEVELISOLATIESYSTEMEN

In het Komfort-Wall-aanbod zien we duidelijk de bedoeling van ETICS terugkomen: het wooncomfort verbeteren. Het gamma omvat de meest performante buitenisolatiesystemen, die voor een betere levenskwaliteit zorgen. De isolatiematerialen worden aan de buitenkant van de gevel aangebracht en regelen de binnentemperatuur door in de winter de warmte binnen te houden en in de zomer te voorkomen dat het té warm wordt. Dankzij Komfort-Wall behoren koude muren en condensatieproblemen tot het verleden.

KOMFORT-WALL GRAPHITE

Het buitenisolatiesysteem Komfort-Wall GRAPHITE optimaliseert de energie-efficiëntie van een woning en zorgt, dankzij de isolatie van met grafiet verrijkt polystyreen, voor een uitstekend wooncomfort. Het bestaat uit een EPS 032-paneel met een versterkte minerale wapeningslaag, in combinatie met een afwerkingspleister naar keuze uit een breed assortiment structuren en kleuren.

KOMFORT-WALL PROTECT

Het buitenisolatiesysteem Komfort-Wall PROTECT biedt niet alleen een betere thermische isolatie, maar voldoet ook aan de strengste eisen op het vlak van brandveiligheid, zowel voor nieuwbouw als renovatie, aangezien alle bestanddelen van 100 % minerale oorsprong en niet brandbaar zijn. Het systeem isoleert ook duidelijk beter tegen lawaai van buitenaf.

KOMFORT-WALL WOOD

Het buitenisolatiesysteem Komfort-Wall WOOD biedt uw woning een natuurlijke, beschermende mantel. De kern van het WOOD-systeem is een isolatiepaneel van natuurlijke houtvezels, te kiezen uit verschillende compatibele referenties op de markt. De ideale combinatie van de natuurlijke materialen (hout en mineraal pleister) resulteert in een natuurlijk en performant isolatiesysteem.

KOMFORT-WALL BRICK

Het nieuwe buitenisolatiesysteem Komfort-Wall BRICK verenigt perfect de look van klassiek metselwerk met energetische performantie. Het bestaat uit isolatie van EPS waarop een versterkte wapeningslaag is aangebracht. Die vormt een stevige ondergrond waarop de gevelelementen gekleefd kunnen worden. Twee soorten afwerking zijn mogelijk: steenstrips en keramische tegels.

KOMFORT-WALL COLOR-X

Met het Komfort-Wall COLOR-X-systeem kunnen donkere en levendige kleuren gebruikt worden in combinatie met een doeltreffende gevelisolatie van EPS. De afwerkingsverf maakt gebruik van de Total Solar Reflexion-technologie. Die is gebaseerd op de weerkaatsing van zonnestraling en zorgt ervoor dat het oppervlak niet te warm wordt. Voor de kleuren hebt u keuze te over.

Vind je gevel snel!